a vegan a bitcoin trader and a system behind bitcoin bitcoin sob stories btc tarp kanockpool bitcoin bitcoin sats meaning world of battles bitcointalk bitcoin nab bitcoin wallet poland bitcoin trends btc quote nyse time buy are gaming computers good for bitcoin mining barbieri bitcoin bitcoins total value bitcoin miner app is legit ultime novita sui bitcoin bitcoin price prognosis btc paprika bitcoin transaction fake cara beli bitcoin lewat alfamart btc hunter did bitcoin the rise wie kann ich bitcoins kaufen schweiz login adbtc bitcoin gold ou acheter bitcoin 80 drop bitcoin fast review hash hacked bitcoin saudi fatwa btcspinner script free download bitcoin coss hitbtc btc wallet format bitcoin flip apk bitcoin jak otrzymac bitcoin gold iraq forex tarnowo podgórne poznaj nowych ludzi сайт знакомств 房子快速约会 桃園市 старші знайомства Носівка Україна

Introduction


MAROS SÁNDOR

a természet fotózásának művésze

Boudelaire, a híres francia költő írja:
Templom a természet. Élő oszlopai
időnként szavakat mondanak összesúgva.
Jelkép erdején át vezet az ember útja,
s a vendéget szemük barátként figyeli.

Ám ezeket a szavakat csak azok az emberek hallják meg, akik maguk is barátként figyelik a természetet, és évszakainak gyönyörű, lenyűgöző változásait. Maros Sándor ilyen ember, ilyen fotós. Ő mindig végtelen türelemmel várta ki, hogy meghallja ezeket a kincseket eláruló szavakat, melyeket nem tollal, hanem fényképezőgépével örökített meg, hogy mások is elolvashassák, mások is tanulhassanak belőle. S miközben ezeket a csodálatos "sorokat" megörökítette, "lejegyezte", már az első néhány jegyzetlap után ráébredt, hogy a természet nemcsak a szemmel látható. A lélek belső képe is hozzá tartozik, azok a képek, amelyek túl vannak a szemen. A művész - mert Maros Sándort alkotásai alapján joggal nevezhetjük annak - hittel vallja: "Minél többet tudok meg létünknek erről a gyönyörű környezetéről, annál inkább ráébredek, milyen keveset tudok róla." Mint ahogy Petőfi Sándor is írja:
Oh természet, oh dicső természet!
Mely nyelv merne versenyezni véled?
Milyen nagy vagy te! Mentül inkább hallgatsz,
Annál többet, annál szebbet mondasz."

Kívánjuk a honlap minden látogatójának, hogy a természet - mert a művész szándéka is ez - a fotókon keresztül nekünk is a legtöbbet, a legszebbet árulja el a meglesett titkokból.

Lengyák István
művésztanár